Nordmenn vegrer seg for å leie ut hyttene sine

– Går glipp av store beløp, sier forbrukerøkonom

 
I Norge oppgir 4 av 10 at de eier eller disponerer en feriebolig. Dette er den klart høyeste andelen i Norden. Samtidig tilbringer vi mindre tid på hytta enn våre naboer; både svensker, dansker og finner tilbringer i større grad hele ferien på hytta. Men kan vi tenke oss å leie ut hytta når vi ikke bruker den selv?

Det er forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea som kaller nordmenns hyttevaner "en form for sløsing". Hytteforsker Jan Velvin, som også er laugsmedlem i Norsk Hyttelag, slår tilbake. – Det ligger mer enn velstand og overflod bak valget, sier Velvin, vi nordmenn har en særegen hyttekultur og sterk identitetsfølelse som gjør at vi har vanskelig for å slippe fremmede inn.

I følge Dagens Næringsliv er det norske hytter vi helst vil leie. Statistikk fra finn.no viser at det søkes like mye på Norge som Danmark, Sverige og Spania til sammen når det gjelder fritidsbolig til utleie. Les hele artikkelen her.

– Det er mulig at flere burde bli klar over hvilke økonomiske muligheter som ligger i utleie, sier Jan Velvin. Eier du en hytte på 150 kvadratmeter i Hemsedal, kan du få en årlig inntekt på 300 000 kroner. Men da må du leie ut hytta nesten hele vinteren. Skal du leie ut til tyske turister, er det sommerhytter som gjelder, og da først og fremst hytter med båt og fiskemuligheter.

Selv om det er vanskelig for nordmenn å leie ut familiehytta, kan situasjonen være en annen for nyere hytter. Kanskje kan utleie være en måte å finansiere drømmehytta på – i stedet for å måtte vente i flere år for å få oppfylt drømmen?
1 av 75        
 
 
 
 
 
© 2013 Norsk Hyttelag
Webutvikling av: Assist2net